Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Rakkaat nelijalkaiset
30.12.2022
Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Julkkariyllätyksiä – romaanista tuttu hahmo muuttuu lihaksi ja vereksi ja teksti alkaa soida
18.4.2023

Kirjamyynti romahti – ja räjähti

Kuva: Hertta Leikas

Kuva: Hertta Leikas

Julkaistu 11.1.2023

Oulun pienin ja epäkaupallisin kirjakauppa avasi ovensa marraskuun lopulla osoitteessa Hallituskatu 9 – siis Oulun kirjallisuuden talossa! Joulumyyntiä varten avattua kauppaa mainostettiin sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #kovapakettipaikalliseltakirjailijalta.

Joulumyyjäisten alkupäivinä myyntiä oli vain vähän tai ei lainkaan, mutta loppua kohti tahti kiristyi ja kahtena viimeisenä myyntipäivänä kirjoja meni jo kaupaksi aivan hienosti! Luultavasti jouluviikolla myyntiä olisi tullut vielä lisää, mutta laitoimme jo kaupan kiinni, etteivät kirjat olisi loppuneet kesken. Tai oikeampi syy: talkoovoimin pyöritettävä kauppa voi olla auki vain rajallisesti.

Yhteensä pienen kauppamme joulumyynnin arvo oli yli 1500 euroa, josta suurin osa tilitettiin suoraan seuramme kirjailijoille. Kaupassa oli myynnissä myös Nisperon ja Turun Sarjakuvakaupan kirjoja, joita sieltä todennäköisesti löytää myös jatkossa.

Isot kirjakaupat kertoivat joulun kirjamyynnin olleen huonompaa kuin vuosikymmeniin, mutta Oulun kirjallisuuden talon trendi kulki toiseen suuntaan. Aiomme jatkossakin myydä talolla kirjoja – koska me uskomme, että hyvä kirja ansaitsee lukijansa ja hyvä lukija kirjansa.

Ja voi että! Olipa ihana olla kaupassa ja miettiä asiakkaan kanssa yhdessä, millainen kirja sopisi asiakkaan appivanhemmille lahjaksi! Juteltiin ja mietittiin ja päädyttiin lopulta yhteisymmärryksessä sopivaan vaihtoehtoon.

Oulun kirjallisuuden talo ehti syksyn aikana toimia monenkirjavien kirjallisuustapahtumien tukikohtana. Vuonna 2023 tahti jatkuu ja me haluamme, että talolla on joka viikko ja vaikka joka päivä jotain pientä tai suurempaa, vähintään puhetta kirjoista tai kirjoittamisesta. Koska se on ihan parasta.

Hienoa alkanutta kirjavuotta 2023 kaikille!

Antti Leikas
puheenjohtaja
Oulun kirjailijaseura ry