Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Julkkariyllätyksiä – romaanista tuttu hahmo muuttuu lihaksi ja vereksi ja teksti alkaa soida
18.4.2023
Heli Suutari: Vastausta odotellessa
18.4.2023

Kylläpä Oulussa on kaikki hyvin!

Kuva: Hertta Leikas

Kuva: Hertta Leikas

Julkaistu 18.4.2023

Seurallamme oli ilo ja kunnia järjestää Kirjailijayhdistysten Talvipäivät Oulussa 24.–25. maaliskuuta – ja vieraita tuli kaikista ilmansuunnista. Monipuolista ohjelmaa kiiteltiin vuolaasti, mutta yksi aihe nousi keskusteluissa ylitse muiden, nimittäin: miten teillä on Oulussa asiat niin hyvin? Kuinka teillä riittää rahaa näin laajaan toimintaan, miten teillä on noin upeat tilat aivan keskustassa, ja onpa teillä muutenkin asiat loistavasti!

Suorastaan nolotti kuunnella kaikkia niitä kehuja. Kun itse näkee mielestään vain niitä aukkoja ja puutteita kehittämisessä, keskeneräisiä hankkeita ja nuo ikkunatkin pitäisi pestä.

Niinpä niin. Saimme kuulla, että olemme onnekkaita oululaisia. Meillä on kaupungin kumppanuusohjelma ja mahdollisuus järjestää omissa tiloissamme juuri niin paljon tapahtumia kuin pohkeet kestävät.

.

Ja tottahan se on, tuppaa vain itseltä joskus unohtumaan, kun asioita tarkastelee aina turhan läheltä ja vielä siltä nurjalta puolelta.

Mutta silti joudun sanomaan, että kyllä me haluamme vielä lisää. Oulun kulttuuripääkaupunkivuosi häämöttää reilun kahden ja puolen vuoden päässä eli aivan nurkan takana.

Oulun kulttuurisäätiö ei ole vielä avannut kukkaroaan, vaikka tarve olisi jo kova ja monta hanketta odottaa lähtölaukausta – ja sama tilanne on muillakin kuin kirjailijaseuralla. Monelta taholta on kuulunut jo huolestunutta ihmettelyä, kun mitään ei tunnu tapahtuvan. Hakukirjan mukaan hankerahaa pitäisi olla jo tänä vuonna jaossa lähes kaksi miljoonaa, ja tulevina vuosina vielä enemmän.

Rahaa ja kesää odotellen –

Antti Leikas
puheenjohtaja
Oulun kirjailijaseura ry