Veera Vaahtera: Tarpeeksi täydellistä
31.1.2024
Päivi Tuulikki Koskela: Emma Keijukaistenmaassa
31.1.2024

Maria Burrow: Kaikesta huolimatta, meille tulee vauva – tarinoita elämän synnystä ja vanhemmuudesta

Elämä alkaa pienestä solusta, pikkuruisesta pisteestä hauraan kuoren sisällä. Koko maailmankaikkeus samassa paketissa, sisällään ääretön potentiaali ja linnunradan viisaus.

Elämän ihmeellä on myös arkisempi puoli. Siihen liittyy närästystä, suonenvetoa, liitoskipuja, kramppeja ja kolotusta. Siihen liittyy hormoninhuuruista vetistelyä paljesoitinmusiikin tahdissa, ylikierroksille virittynyttä suojeluvaistoa sekä pienen ihmisen leuan alle kertyviä bataattiraitoja. Parhaimmillaan alkava elämä tarkoittaa kiitollisuutta siitä, että saa olla mukana todistamassa ihmeistä suurinta.

Kaikesta huolimatta, meille tulee vauva -tietokirja kertoo kauniin, kivuliaan ja toiveikkaan tarinan lapsen saamisesta ja vanhemmuudesta. Se tunnistaa ikiaikaisen tunteen ja tarpeen, lapsenkaipuun, tuiki tavallisena, mutta samalla ristiriitaisena tunteena. Lisäksi kirja antaa äänen henkilöille, jotka pohtivat äitiyttä, vanhemmuutta sekä siihen liittyviä, joskus kipeitäkin kysymyksiä eri näkökulmista.

Maria Burrow (s. 1983) on oululainen kirjailija, joka työskentelee kirjoittamisen lisäksi teknisenä asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja elämäntaitovalmentaja.

Momentum kirjat, marraskuu 2023