Hieno kirjavuosi 2021, hienompi 2022
22.12.2021
Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Sodalla ei ole naisen kasvoja
29.3.2022

Päätoimittajan kiitokset

Kuva: Janne Leppäkoski

Kuva: Janne Leppäkoski

Julkaistu 22.12.2021

Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja niin tekee myös aikani Stiiknafuulian päätoimittajana. Tämä verkkonumero jää viimeisekseni ja ensi vuonna puikkoihin astuu myös aikaisempina vuosina Stiiknafuuliaa päätoimittanut Satu Koho.

Aloitin Stiiknafuulian päätoimittajana talvella 2018 ja toimin sitä ennen lehden avustajana noin vuoden ajan. Näihin vuosiin on mahtunut valtavasti iloa, innostusta, haasteita ja uuden oppimista. Sekä pitkä liuta hienoja kirjoja ja hienoja tyyppejä!

Tehtävästä väistyminen tuntuu haikealta, mutta pitkin hampain olen joutunut myöntämään, että nykyisen sanomalehtitoimittajan työni vastapainoksi on välttämätöntä saada riittävästi lepoa. Niin mieluisia kuin toimittajan hommat minulle ovatkin, on vapaa-ajalla ehdittävä tekemään jotain aivan muuta. Ja välillä on hyvä tehdä myös ihan ei mitään.

Kirjallisuus ja pohjoinen ovat erityisen lähellä sydäntäni. Ne ovat minun juttujani. Siksi pohjoisen kirjallisuuden esiin tuominen ja kentän tapahtumissa mukana pysyminen on ollut minulle erittäin palkitsevaa. Olen kokenut tekeväni jotakin, millä on merkitystä. Eikä pohjoisen kirjallisuuden seuraaminen ja Stiiknafuulian lukeminen tietenkään osaltani tähän lopu, kaikkea muuta.

Lämmin kiitos Oulun kirjailijaseuralle, lukijoille, haastatelluille ja lehden avustajille. Erityiskiitos yhteistyöstä sarjakuvapiirtäjä Ilpo Koskelalle, joka taittoi aikaisemmin printtilehtenä ilmestynyttä Stiiknafuuliaa vuosien ajan. Kyllä on monesti tullut kova ikävä työparia, kun olen yksinäni taitellut lehteä verkkoon!

Erityinen kiitos myös luovan kirjoittamisen opettajan päätoimisista tehtävistä eläkkeelle jääneelle tietokirjailijalle ja kirjallisuusalan konkarille Marja-Riitta Vainikkalalle, jonka antoisan, rohkaisevan ja taitavan opetuksen ansiota pitkälti on, että minusta tuli ammatikseni kirjoittava. Minulle oli todellinen ilo ja kunnia-asia tehdä viimeinen juttuni Stiiknafuuliaan lehden päätoimittajana juuri sinusta.

Herkkuisaa joulua kaikille ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

Maria Kurtti, päätoimittaja