Kirjailija Katariina Vuoren kuva, kuvaaja Vesa Ranta.
Katariina Vuori: Lennä pitkälle!
25.4.2022
Lähikuva Heidi Silvanista.
Heidi Silvan: #luemua
29.9.2022

Puheenjohtajan terveiset

Kuva: Hertta Leikas

Kuva: Hertta Leikas

Julkaistu 29.6.2022

Kirjoittaessani näitä sanoja kaunis ja aurinkoinen juhannus on juuri jäänyt taakse ja oma kesälomani lähenee ripeästi kuin Intercity-juna Toijalaa, eli nopeamminkin saisi tulla. Mutta sieltä se silti saapuu, sää on helteinen ja jäätelö valuu pitkin vohvelin reunaa.

Kävin juuri ripustamassa toiminnanjohtaja Tuomo Heikkisen kanssa Kirjallisuuden talon ikkunaan Lauri Ahtisen värikkään maalauksen ja julisteen, jossa kerrotaan talon toiminnasta elokuun alusta alkaen, jolloin talo siis alkaa olla auki säännöllisesti keskiviikosta lauantaihin sekä muutenkin tapahtumien aikaan. Näin varmistamme, että satunnaiset turistit ja oman kaupungin lomalaiset huomaisivat myös heinäkuussa, että seuramme on tullut keskustaan ja aiomme myös näkyä siellä. Vaikka ensin lomailemme.

Sillä totta vieköön, olihan meillä alkuvuosi! Samalla kún maailma ravisteli pandemian taakkaa harteiltaan, Oulun kirjailijaseura järjesti kolme Black Hole -tapahtumaa, muutti Pikisaaresta keskustaan, kasvatti jäsenmääräänsä (joka lähentelee kohta sataa), neuvotteli Oulun uuden kulttuurisäätiön sekä BusinessOulun kanssa ja teki kaikkea mahdollista – normaalin perustoiminnan lisäksi.

Ja kun kesäkuun puolivälissä lopulta pääsimme viettämään Uusien teosten iltaa yhdessä Kirjallisuuden talon avajaisten kanssa, niin johan sen jälkeen alkoi loma tuntua vähintäänkin ansaitulta.

Olen sanonut tämän jo monta kertaa aiemmin ja sanon taas: oululainen kirjallisuus kohisee ja hengittää juuri nyt vahvemmin kuin vuosikymmeniin, tai kenties koskaan. On ilo vetää keuhkot täyteen sakeaa, kirjallisuuden täyttämää ilmaa, jota me kaikki tarvitsemme. Ja kesällä ehkä vielä enemmän kuin muulloin.

Lukekaa, oi ystävät, kesällä kaikki ne kirjat, jotka jäivät talven aikana lukematta! Nähdään elokuussa Kirjallisuuden talolla!

Antti Leikas
puheenjohtaja
Oulun kirjailijaseura ry