Puheenjohtajan terveiset
30.6.2023
Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Sodassa ja rauhassa
9.10.2023

Kirjamyynnin kysymyksiä ja vastauksia

Kuva: Hertta Leikas

Kuva: Hertta Leikas

Julkaistu 8.10.2023

Oulun kirjailijaseura kävi kokeilemassa myyntivoimaansa Turun kirjamessuilla syyskuun lopulla.

Yhdistyksemme sääntöihin on kirjattu, että tarkoituksemme on edistää jäsentemme toimeentuloa ja kirjojen myyntiä – jotenkin näin, muistaakseni.

Joten mikä olisi sen konkreettisempi tapa noudattaa omia sääntöjämme, kuin mennä messuille!

Turussa opimme monta asiaa. Ensinnäkin: jos ei myy, ei kukaan osta. Osastollamme kävi ajoittain paljonkin porukkaa, mutta myyntiä olisi toki voinut olla enemmänkin. Jotain sentään meni kaupaksi.

Toiseksi: kirjamessuilla on kiva tavata ihmisiä, joita kirjallisuus kiinnostaa. Silloin on myynnin ensimmäinen este ylitetty.

Kolmanneksi: on helpompi myydä tutun kuin vieraan kirjoittama kirja. Kun messuosaston vieras näki kirjan, joka häntä kiinnosti, tuntui mukavalta aloittaa keskustelu siitä ja sen tekijästä. 

Neljänneksi: olisi loistavaa saada kirjamessut taas pitkästä aikaa Ouluun. Jos pääsisi itse suunnittelemaan ja toteuttamaan messut, niin niistähän tulisi väistämättä hyvät… Eikös niin? 

Onneksi hanke Oulun omien messujen järjestämiseksi on jo vireillä.

Paljon saa vielä vettä virrata Merikoskesta, ennen kuin kaikki palat loksahtavat kohdalleen – jos loksahtavat – mutta ainakin uusi into on löytynyt, ja sopivien kumppaneiden etsiminen on käynnissä.

Mitä luultavimmin Oulun kirjailijaseura ei ole se taho, joka messut lopulta järjestää, mutta olemme mukana yhteistyöverkostossa ja tuomme messuille, sitten kun ne lopulta toteutuvat, oman tarjontamme: kirjoja ja niiden tekijöitä.

Botnia-voittajan paljastusta odotellen –

Antti Leikas
puheenjohtaja
Oulun kirjailijaseura ry