Päätoimittaja Satu Koho. Kuva: Marjo Kemi.
Sodalla ei ole naisen kasvoja
29.3.2022
Kirjailija Katariina Vuoren kuva, kuvaaja Vesa Ranta.
Katariina Vuori: Lennä pitkälle!
25.4.2022

Puheenjohtajan terveiset

Kuva: Hertta Leikas

Kuva: Hertta Leikas

Julkaistu 25.4.2022

Ohhoh, millainen talvi Oulun kirjailijaseuralla on takana! Sille vetää vertoja vain tulossa oleva kesä.

Nimittäin seura muuttaa Oulun ydinkeskustaan. Eikä ihan mihin tahansa, vaan täsmälleen kaupungintaloa vastapäätä, Vakuutustornina tunnettuun taloyhtiöön. Talon alakerrassa toimi takavuosina legendaarinen kapakka Lentävä Lautanen, jossa esimerkiksi Oulun Ylioppilasteatterin väki tapasi hioa dramaturgiaa ja vääntää kättä yhdestä jos toisestakin aiheesta.

Kaupungintalon edessä seuramme on todellisella paraatipaikalla, kun vuosi 2026 lähestyy ja kulttuuri vyöryy keskustaan täydellä voimalla.

Näkyvästä tilasta on tarkoitus tehdä oululaisen kirjallisuuden näyteikkuna ja kohtauspaikka, co-working-tila ja oikeastaan mitä tahansa me itse haluamme sen olevan. Kirjakauppa tai -kahvila on myös vilahdellut ideoissa.

Järjestämme jäsenillan uusissa tiloissa keskiviikkona toukokuun 4. päivä – siellä on silloin vielä tyhjää, mutta sitä parempi sinne on kokoontua ideoimaan, mihin haluamme tilaa käyttää.

Ja mitä muuta? Vuoden ensimmäinen Black Hole – Books meet rights kokosi osallistujia 18 eri maasta. Black Hole -tapaamisen jatkuvat huhti- ja kesäkuussa, verkossa Black Hole toimii yötä päivää. Verkoston ja tapaamisten tarkoitus on viedä oululaista ja pohjoista kirjallisuutta maailmalle, tavalla tai toisella.

Voi siskot ja veljet – voisinko olla juuri nyt iloisempi Oulun kirjailijaseurasta ja sen hienosta jäsenistöstä? Tuskin! Iloista kesän odotusta kaikille!

Antti Leikas
puheenjohtaja
Oulun kirjailijaseura ry