Kansikuva: Kirjoita luova tietokirja
Anne Lukkarila: Kirjoita luova tietokirja – tärpit ja työkalut kirjoittajalle
24.4.2022
Dakota-runokirjan kannen kuva
Eeva Maria al-Khazaali: Dakota
24.5.2022

Antti Leikas: Tonttu. Valot sammuvat

Kirjan kansikuva

Antti Leikas Tonttu. Valot sammuvat Siltala 2022

Kirjan kansikuva

Kirjailija Antti Leikas on lopettanut ryyppäämisen, mutta hän ei pysty kirjoittamaan. Tontut ovat jättäneet hänet, eikä universumin rakenne avaudu, vaikka hän näkee siitä unia joka yö. Miksi se ei avaudu? Miksi hän näkee siitä unia? Jos hän vain saisi tonttuihin yhteyden, asian voisi selvittää…

Samaan aikaan Kustannusosakeyhtiö Siltalan turvamiehenä aiemmin toiminut tohtori Simo Aholahti on aloittanut aivan uudenlaisen työn Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus Cernissä, jossa valmistaudutaan pimeän energian saloja ratkovan koesarjan käynnistämiseen. Mutta Cernin mittalaitteet reagoivat johonkin yllättävään ja lisäksi aurinko sammuu hetkeksi.

Edelleen samaan aikaan hiljaisella metsälammella kelluu vene, jossa istuu kaksi tonttua. Kalaa ei juuri tule, mutta tärkeämpää on tunnelma. Tosin juuri nyt tunnelma on särkymässä, sillä tontut aistivat häiriöitä kosmisessa taustasäteilyssä. Lisäksi tonttujen maailmanlaajuisessa rihmastossa on jotain vialla, sillä yksi tuhansista tontuista tuntuu kadonneen.

Mitä on tekeillä? Täytyykö rauhallinen kalareissu keskeyttää? Ja tarvitaanko kirjailija Leikas taas apuun, vai onko hänestä tulevien koitosten aikana enemmän haittaa kuin hyötyä? Tonttu. Valot sammuvat ei aloita uutta tarinaa, vaan lopettaa sen. Hyvästi, maailmankaikkeus. Oli kivaa.

Siltala, huhtikuu 2022