Jenny Kangasvuo: Toivon vahvat siivet
21.10.2020
Katja Törmänen: Maan tytär
21.10.2020

Karo Hämäläinen ja Ilpo Koskela: Tampereen linna

Kutkuttava tietokirjaseikkailu satavuotiaan Väinö Linnan kunniaksi!

Sisarukset Akseli ja Elina viettävät kesää mummin ja papan luona Urjalassa. Isovanhempien kanssa lähdetään retkelle Tampereelle. Naapurin Jussi sanoo, että Tampereen Linna on maankuulu. Siitä lapset eivät ole kuulleetkaan. Mikä linna Tampereella muka on? Otetaan selvää!

Hauskan salapoliisityön edetessä tutustutaan Tampereen kuuluisiin maamerkkeihin, kuten Särkänniemeen ja Finlaysonin tehtaisiin, tunnettuihin tamperelaisiin, mustaanmakkaraan ja moneen muuhun Väinö Linnaan ja hänen kotikaupunkiinsa olennaisesti liittyvään seikkaan – kirjailijan tuotannon merkkiteoksia unohtamatta. Seikkailu alkaa Linnan lapsuudenmaisemista Urjalasta, missä Linnan perintö edelleen elää vahvana.

Tampereen Linnan riemastuttavan tekstin on laatinut Tampereellakin asunut Karo Hämäläinen, jonka monipuoliseen tuotantoon kuuluu teoksia niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille.

Monella eri aikatasolla liikkuvasta kuvituksesta vastaa oululainen sarjakuvakonkari Ilpo Koskela.
Aiemmin hän on julkaissut kahdeksan sarjakuvaromaania sekä kolme sarjakuvan tekemisen oppikirjaa. Tampereen linna on Koskelan toinen lastenkirjakuvitus.

Tampereen Linna jatkaa Tammen kaupunkikirjasarjaa, jonka avausosa, Karo Hämäläisen ja Salla Savolaisen Hurraa Helsinki! Ikioma kaupunki, oli vuonna 2012 Finlandia Junior -ehdokkaana. Sarjan muut kirjat ovat Hämeenlinnan Janne – Kuinka Jannesta tuli Jean Sibelius (2015) sekä Minna Canthista kertova Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset (2019).

Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2020.