Kansikuva: Kasvun paikka
Katariina Vuori: Kasvun paikka
24.4.2022
Kansikuva: Palava pää ja muita terapeutin tunnustuksia
Heli Suutari: Palava pää ja muita terapeutin tunnustuksia
24.4.2022

Heidi Silvan: Nollasummapeli

Kirjan kansikuva: Nollasummapeli
Kirjan kansikuva: Nollasummapeli

Abiturientti, jolla on taakka kannettavanaan. Poika, joka on niin viisas, että vaikuttaa melkein tyhmältä. Kun kaksi kohtaa, on oltava valmis, ja tulevaisuuden vuoksi on tiedettävä menneisyys.

Mä olin hukassa oman tulevaisuuteni suhteen, kun abivuosi kului enkä yhtään tiennyt, mihin suuntaan jatkaisin. Oppiminen oli aina ollut mulle helppoa, mutta lukeminen ei ollut kiinnostanut enää pitkään aikaan. Psykologia oli ainoa, mikä ehkä kiinnosti, ja just psykologin odotushuoneessa mun viereeni singahti Ufo, outo äijä, jolle oli soviteltu diagnooseja niin paljon, että se itsekin kutsui itseään aakkospojaksi. Myllerryksen keskellä mun eteeni asteli vielä Blondiini, joka tärisytti mun valmiiksi vapisevia jalkojani. Mutta Blondiinilla oli jo Ralf, eikä kahden kanssa seurustelu ollut ratkaisu. Todellisuus tuntui epävarmalta, ja eteenpäin päästäkseni mun oli pakko kohdata mielessä mylvivä, unohduksiin painettu menneisyys.

Heidi Silvan on oululainen suomen kielen opettaja, jolta on aikaisemmin julkaistu nuorten- ja varhaisnuorten kirjojen lisäksi nuorille aikuisille suunnattu teos Tyhmästi tehty (2021).

Myllylahti, huhtikuu 2022