Lauri Ahtinen: Eropäiväkirja
2.5.2019
Päivi Honkakoski & Hanna Kenakkala: Tuukan ja Mariannen avaruusseikkailu
4.5.2019

Heidi Silvan: Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos

Seiskaluokkalainen Tytti Seckelin on kuin kuka tahansa, mitä nyt jännittää astetta tavanomaista enemmän. Hän unelmoi, on epävarma, tykkää, ihastuu, epäilee ja on nolo – ja kuitenkin myös oman elämänsä sankari, joka tilanteessa.

Tytti haaveilee kirjan kirjoittamisesta. Yksityinen salaisuus tulee koko koulun tietoon, kun oppilaiden aamunavauksessa luetaan otteita Tytti Seckelinin menestysromaanista – tekstistä, jota ei pitänyt olla luettavissa vielä missään. Tytin muistitikku on joutunut vääriin käsiin, ja asian selvittely vaatii some-tilien avaamista, ihmisiin luottamista, rohkeutta nousta esiin ja tehdä ennennäkemättömiä tekoja.

Kuka nöyryyttämisyritysten takana on? Ketkä ovat Tytin puolella ja ketkä vastaan? Ja ennen kaikkea: onko Koistinen, tuo kirjallisuuden hurmaava roisto, sittenkään syyllinen Tytin ahdinkoon?

Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos on kevyttä tyttökirjallisuutta varhaisnuorille. Vakavatkin asiat saavat kuorrutteekseen Tytti Seckelinin omintakeiset kommentit huumorikäsittelyllä.

Myllylahti, 2019

Oulun kirjailijaseuran sivuille >