Lauri Ahtinen: Eropäiväkirja
2.5.2019
Päivi Honkakoski & Hanna Kenakkala: Tuukan ja Mariannen avaruusseikkailu
4.5.2019

Heidi Silvan: Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos

Seiskaluokkalainen Tytti Seckelin on kuin kuka tahansa, mitä nyt jännittää astetta tavanomaista enemmän. Hän unelmoi, on epävarma, tykkää, ihastuu, epäilee ja on nolo – ja kuitenkin myös oman elämänsä sankari, joka tilanteessa.

Tytti haaveilee kirjan kirjoittamisesta. Yksityinen salaisuus tulee koko koulun tietoon, kun oppilaiden aamunavauksessa luetaan otteita Tytti Seckelinin menestysromaanista – tekstistä, jota ei pitänyt olla luettavissa vielä missään. Tytin muistitikku on joutunut vääriin käsiin, ja asian selvittely vaatii some-tilien avaamista, ihmisiin luottamista, rohkeutta nousta esiin ja tehdä ennennäkemättömiä tekoja.

Kuka nöyryyttämisyritysten takana on? Ketkä ovat Tytin puolella ja ketkä vastaan? Ja ennen kaikkea: onko Koistinen, tuo kirjallisuuden hurmaava roisto, sittenkään syyllinen Tytin ahdinkoon?

Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos on kevyttä tyttökirjallisuutta varhaisnuorille. Vakavatkin asiat saavat kuorrutteekseen Tytti Seckelinin omintakeiset kommentit huumorikäsittelyllä.

Myllylahti, 2019