kuva kirjan kannesta
Päivi Tuulikki Koskela ja Hanna Kenakkala: Operaatio IlmastoAreena
23.9.2022
kirjan kansikuva
Tomi Sonster: Henkimaailman poliisi
23.9.2022

Jarno Mällinen: Käpylän idylli

kirjan kansikuva

Kuva: Enostone

kirjan kansikuva
Kuva: Enostone

Janne muuttaa isänsä kanssa 1970-luvun alkupuolella Helsingin Käpylään ja ystävystyy naapuritalon Martin kanssa. Läheinen moottoritie ja ratapiha ovat kiellettyä aluetta, mutta juuri siksi niin vetovoimaisia ja kiehtovia. Metsissä asuu sodan rampauttamia alkoholisteja ja toisinaan Koskelan jengi ilmestyy kuin tyhjästä.

Käpylän idylli kertoo muutamasta kesäpäivästä tiiviisti ja niukkasanaisesti. Päivien ja tuntien kuluessa Janne sotkee itsensä aina vain tiukemmin valheiden verkkoon.

Käpylän idylli kuvaa kuilua, jonka kuvitelmien ja todellisuuden ristiriita repii ihmisten välille. Jarno Mällisen lauseet ovat leikkaavia ja tarkkoja. Kieli on korutonta ja siksi kaunista.

”En oikein tiedä, mikä tämä on, mutta hieno tämä on”, sanoo kirjailija Juha Hurme Mällisen romaanista.

Jarno Mällinen (s. 1965 Helsinki) on oululainen kirjailija-muusikko. Hänet tunnetaan kulttiyhtye Radiopuhelimien ja sitä edeltäneen Kansanturvamusiikkikomission (KTMK) kitaristi-säveltäjänä ja yhtenä keskeisenä sanoittajana. Aiemmin häneltä on julkaistu romaanit Kieroonkasvukertomus (2011), Hiekkaan piirretty hirviö (2014) ja Kotirintama (2017).

Enostone, syyskuu 2022