kirjan kansi
Markku Heikkilä: Arktisen maailman jäljillä
8.10.2023
Kaarina Kailo: Karhumytologia ja Suuri Äiti – Luolauskonnosta Saunapyhäkköön
27.1.2024

Tuomo Heikkinen: Sillanrakentaja

Tuomo Heikkisen esikoisteos Sillanrakentaja on mystisyydellään lumoava romaani ystävyydestä. Kirjan alussa mies lahjoittaa paikkakunnalle saapuneelle romaanin kertojalle kanin. Siitä heidän ystävyytensä alkaa. Toinen miehistä kärsii muistiongelmista ja parantaa ihmisiä. Kertoja, jonka ympärillä kuolee ihmisiä, yrittää opetella pitämään kanista huolta. Tapahtumarikkaan kesän aikana he tapaavat sekä tuttuja että tuntemattomia, kohtaavat selittämättömiä asioita ja kokevat paljon surua.

Sillanrakentajan pohjana ovat toimineet Heikkisen kirjoittamat runot. Omaäänisellä tyylillä kirjoitettu romaani herättää kysymyksiä, joihin vastauksia saa janota viimeiseen saakka.

Heikkinen on kotoisin Kuhmosta mutta asuu Oulussa. Hän työskentelee Oulun kirjailijaseuran toiminnanjohtajana. Aiemmin hän on toiminut kirjallisuuden läänintaiteilijana. Heikkinen on ollut yksi Debytoi runoilijana -kilpailun voittajista ja saanut J.H. Erkon kirjoituskilpailussa kunniamaininnan. Vapaa-ajallaan Heikkinen esiintyy Mieskuoro Huutajissa.

Aviador, elokuu 2023