Katri Rauanjoki: Kesämerkit
24.3.2022
Kansikuva: Merireittejä Menneisyyteen
Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen
24.4.2022

Maria Burrow: Mindfulnesseläin

Kansi_Mindfulnesseläin
Kansi_Mindfulnesseläin

Mindfulnesseläin on tarinallinen tietokirja, joka kertoo suvun iäkkäistä perintökilpikonnista ja kuvaa kirjailijan toipumisprosessia ja henkisen kasvun matkaa uupumuksesta kohtia valoa. Kirja esittelee mindfulnessin helposti lähestyttävänä ja hyvinvointia lisäävänä asiana, jonka jokainen voi omaksua osaksi elämää. Kirjassa on mukana oivalluttavia ja osallistavia tehtäviä sekä mielikuvaharjoituksia, joiden avulle lukija pääsee tutustumaan itseensä ja pohtimaan elämäänsä astetta syvällisemmin.

Kirjan vahvuuksiin kuuluu sen omakohtaisuus. Kirjassa kuvataan, millaisen taakan uupumus ja masennus voivat ihmiselle luoda. Valoa ja huumoria on kuitenkin luvassa, eikä kirja aiheestaan huolimatta ole synkkää luettavaa. Tietoisuustaitojen ja läsnäolon lisäksi kirjan muita teemoja ovat muun muassa myötätunto, kiitollisuus, ratkaisukeskeisyys ja hyväksyminen. 

Esikoiskirjailija Maria Burrow kertoo, että ajatus kirjasta kumpusi halusta kirjoittaa teos, joka helpottaisi muiden uupumuksen ja masennuksen kanssa kamppailevien taivalta.

Basam Books, marraskuu 2021.