Tuomikosken kirjan kansi.
Pekka Tuomikoski: Kauhea kuolema – Ja karmivat kohtalot Suomen historiassa
29.6.2023
Jaatisen teoksen kansi.
Pekka Jaatinen: Kiestinki − Motti 1941
29.6.2023

Mikko Koiranen: Jättiloikka Jan Valkoselle

Koirasen kirjan kansi.
Koirasen kirjan kansi.

Jättiloikka Jan Valkoselle on toiminnantäyteinen nuortenromaani täynnä uskallusta ja marraskuun pimeyttä mutta myös iskunkestävää ystävyyttä ja huumoria.

Jan Valkonen, 16-vuotias lieksalaisnuori, on toivottoman ihastunut Nitaan, mutta kaikki lähestymisyritykset jäävät puolitiehen. Hän saa kuitenkin selville, että Nita on kuolemanvakavasti masentunut eikä halua ottaa minkäänlaista apua vastaan. Lieksassa pitää majaansa myös kylähullun maineessa oleva Ihmenainen, jonka huhutaan antaneen monelle paikalliselle nuorelle lähes yliluonnollisia kykyjä näiden harrastuksissa. Voisikohan Ihmenainen auttaa jotenkin myös Nitaa?

Ihmenainen on kuitenkin kadonnut, ja Nita on saamassa poikaystävän Pyrtsistä, väkivaltaisesta kovanaamasta. Ja mitä pidemmälle Jan Ihmenaista etsiessään pääsee, sitä suuremmat asiat ovat pelissä – lopulta koko maailman kohtalo.

Mikko Koiranen (s. 1987, Oulu) on liminkalainen technical artist ja kolmen pojan isä. Esikoisteos Nauhoitettava ennen käyttöä oli Topelius-palkintoehdokkaana vuonna 2020. Jättiloikka Jan Valkoselle on hänen toinen yläkouluikäisille suunnattu nuortenromaaninsa.

Myllylahti, maaliskuu 2023