Kuva avatusta kirjasta.
Botnia-raadin urakka käynnissä
19.3.2022
klaffi
Kirjoista elokuvia
29.3.2022

Black Hole pureutui kirja-alan ajankohtaisiin kysymyksiin

Black Hole – Books meet Rights

Tapahtuma toteutettiin virtuaaliympäristö Brellassa.

Black Hole -logo
Kansainvälisen ammattilaisjoukon kerännyt tapahtuma toteutettiin virtuaaliympäristö Brellassa.

Julkaistu 19.3.2022

Oulun kirjailijaseuran järjestämä kirjallisuusvientiä edistävä Black Hole – Books meet Rights toteutettiin virtuaalisesti 11.–12. helmikuuta. Toista kertaa toteutettuun tapahtumaan osallistui kirja-alan ammattilaisia 17 eri maasta, ja se huomioitiin jo ennakkoon kansainvälisessä kustannusalan Publishing Perspectives -verkkojulkaisussa.

Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Antti Leikas toteaa, että tapahtuman kansainvälinen merkitys ja huomioarvo ovat suuri yllätys ja iso ilonaihe.

”Huomasimme jo viime vuonna, että tällaiselle on olemassa valtava tilaus ja tarve. Odotamme kuumeisesti ensi vuotta, jolloin pääsemme kutsumaan Ouluun kansainvälisiä vieraita.”

Leikas uskoo, että Black Holella on kaikki edellytykset kasvaa todella merkittäväksi kustannusalan verkostotapahtumaksi, joka nostaa Oulun uudella tavalla kirjallisuuden maailmankartalle.

Virtuaaliympäristö Brellassa järjestetyssä seminaarissa kuultiin puheenvuoroja ja vilkasta keskustelua alan ajankohtaisista aiheista. Tapahtuman virtuaalisille messuosastoille oli koottu esittelymateriaalia ja käännösnäytteitä yli kahdeltakymmeneltä pohjoissuomalaiselta kirjailijalta.

Jatkona onnistuneelle tapahtumalle Black Hole -verkosto aikoo järjestää teemakohtaisia, kestoltaan lyhyempiä virtuaalitapahtumia keväällä, kesällä ja syksyllä. Lisäksi hankkeen sivuille www.blackhole.fi on avattu keskustelupalsta ja tietokanta kirja-alan ammattilaisten verkostoitumista ja kokemusten jakamista varten.

Black Hole – Books meet Rights on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki. Yhteistyökumppaneina ovat Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Helsinki Literary Agency ja Taiteen edistämiskeskus. (SK)